+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Cjelokupna situacija izazvana koronavirusom nas je dovela pred brojne izazove s kojima se moramo suočiti. Gotovo svi segmenti poslovanja gdje je cirkulacija ljudi moraju poduzeti određene higijenske mjere kako bi zaštitili zaposlenike i klijente. U nekim djelatnostima, poput zdravstvenih ustanova, hotelskih i drugih smještajnih objekata nisu dovoljne samo preporučene dezinfekcijske mjere. Potrebno je korištenje dodatnih dezinfekcijskih uređaja, kako bi se otklonio svaki mogući rizik o postojanju virusa ili bakterija. Koje mjere poduzeti pri dezinfekciji prostora, donosimo vam u nastavku teksta.

Zaštite sebe prije čišćenja i dezinfekcije

Kako bi bili sigurni da u slučaju dodira s virusom nećete na sebe prenijeti zarazu, potrebno je da prije same dezinfekcije zaštitite sebe. Prije nego započnete s čišćenjem prostorije, stavite masku i rukavice. Također, izbjegavajte dodirivanje lica i očiju tijekom čišćenja. Vrlo je važno da tijekom čišćenja u prostoriji cirkulira zrak izvana. Stoga, držite otvorene prozore i/ili uključite ventilaciju. Nakon čišćenja, rukavice i masku stavite u plastičnu vrećicu, a zatim operite ruke, presvucite se i istuširajte.

Očistite sve površine deterdžentom i potom dezinfcirajte

Prije dezinfekcije, potrebno je sve površine temeljito oprati deterdžentom. Isto tako, svu posteljinu i tkanine operite u perilici rublja, na 90 ℃. Tijekom dezinficiranja nemojte koristiti proizvode s raspršivačem jer može doći do daljnjeg širenja virusa. Poduzimajte ove mjere nakon svakog boravka čovjeka u vašim prostorijama, jer ne možete biti sigurni tko je potencijalni nositelj zaraze. Kao što smo već napomenuli, mjere se naročito odnose na privatne iznajmljivače, hotelske i druge smještaje te zdravstvene ustanove.

Koristite UVC dezinfekciju

Uz preporučene mjere dezinfekcije za otklanjanje svakog mogućeg rizika zaraze, poželjno je poduzeti i dodatne mjere. Zašto je to tako? Ponekad, unatoč svim mjerama nije moguće sve očistiti dezinficijensima. Aerosoli u zraku, npr. u prostorijama gdje cirkulira veći broj  ljudi, te nataloženi virusi na površinama mogu se gotovo u potpunosti ukloniti UVC tehnologijom. UVC zraka prodire kroz ovojnicu virusa i dolazi do jezgre gdje se nalazi DNK (RNK). Djelovanjem zrake gube se informacije neophodne za razmnožavanje i infekcijski ciklus se prekida. Korištenje UVC-a vraća sigurnost u mnogim životnim situacijama i omogućava normalno poslovanje. 


Želite sigurnost za sebe, svoje zaposlenike i klijente? Za primjenu UVC tehnologije u svojim prostorijama, kao i za sve dodatne upite kontaktirajte nas putem e-mail-a: info@maas-save.hr ili na telefon: 091/273-7250.