+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Najam turističkog smještaja ne znači samo gostu dati ključ u ruke, nego ponuditi gostoprimstvo u punom smislu te riječi. Mnogi iznajmljivači znaju koliko se treba potruditi, ukoliko žele kontinuiran pozitivan rast i rade na prihvaćanju novih trendova. No, mnogi vlasnici smještaja čak i usprkos padu ne žele raditi na uvođenju promjena. Kao što već svi znamo, digitalizacija je postala dio naše svakodnevnice i sve se polako prenosi online. Tome u prilog, informacije koje turisti nerijetko traže od iznajmljivača su postale dostupne na internetu, odnosno na aplikacijama. Koje informacije turisti često traže od iznajmljivača, pročitajte u nastavku teksta.

Obližnji i najbolji restorani

Hrana je među prvim stavkama kada je odmor u pitanju, pa stoga ne čudi da je najčešći upit onaj koji se tiče najbolje ocijenjenog restorana u mjestu. Kako bi gost bio u potpunosti zadovoljan preporukom najčešće je potrebno saznati i koju vrstu hrane preferira. Nije jednostavno uz sve obveze koje vlasnik smještaja ima, dodatno voditi i evidenciju restorana, kao i recenzije istih. No, ukoliko za to nemate vremena a želite se potruditi oko svojih gostiju postoje aplikacije koje će vašem gostu pružiti najbolji izbor.

Najpoznatije ili skrivene plaže u blizini

Neki gosti uživaju biti okruženi ljudima, kafićima i restoranima, a gužva im ni najmanje ne smeta. Plaže koje nude mnoštvo animacija i sadržaja vrve od takvih turista i obično su to neke od najpoznatijih plaža u centru mjesta. No, izuzetak su turisti koji žele tišinu i prirodu oko sebe. Plaže koje ćete preporučiti takvim turistima obično se nalaze malo izvan mjesta boravka i nisu toliko poznate, tj. nema ih na popisu plaža. Stoga, potrebno je dobro istražiti i napraviti popis kako bi gost dobio brzu i provjerenu informaciju.

Znamenitosti i organizacija izleta

Pored pasivnog odmora kojeg većina turista preferira, kod nekih gostiju je ipak na prvom mjestu onaj aktivni. Jer, zašto ne iskoristiti trenutnu prisutnost i obići sve što se može?! Ovo je najčešće tražena informacija od turista koji se po prvi puta nalaze u nekom mjestu. Kako bi vaši gosti bili oduševljeni odmorom i kako bi se opet poželjeli vratiti, ponudite im najbolje što se nudi prema njihovim interesima.

Servisne informacije

Sve korisne informacije za snalaženje po mjestu u kojem gost boravi, trebaju biti “na dohvat ruke”. To su informacije poput lokacije pošte, zdravstvenih ustanova, benzinskih crpki, wi-fi-a, informacija o parkiranju (pauk). Također poželjno je imati odmah dostupne važne telefonske brojeve – hitna služba, policija, gorska služba spašavanja i sl. Često turiste zanima u kojoj mjenjačnici je najpovoljniji tečaj, tako da obratite pažnju i na valute.  

Smatrate da ne možete ažurno ispratiti sve ove i dodatne informacije koje turisti mogu tražiti od vas? U tome slučaju preporučujemo da svakom gostu ponudite aplikaciju s kojom će u svakom trenutku imati dostupne i ažurirane informacije.Za više informacija o suradnji, kao i samoj aplikaciji “GUIDE for YOU” možete nas kontaktirati putem e-maila: info@maas-save.hr , mob: +385 91 2737 250 ili ispunite našu kontakt formu.