+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Uspješnost iznajmljivanja i stjecanja lojalnih gostiju ne ovisi samo o cijeni, opremljenosti apartmana i lokaciji, nego najviše ovisi o vama kao iznajmljivaču. Nije dovoljno gostu predati ključ u ruke i prepustiti mu smještaj do njegovog izlaska, bez da se posvetite njegovim potrebama tijekom boravka. Vi ste prvi kontakt koji gost ima ukoliko treba određene informacije ili ukoliko se pojave određeni problemi. Stoga, budite pripremljeni i spremni na uslužnost u svako doba, jer će pomoć u takvim situacijama ostaviti puno veći utisak na gosta nego sam smještaj.  U nastavku teksta vam donosimo nekoliko korisnih savjeta o tome kako turist postaje gost koji se vraća.

Pokažite gostoprimstvo i uslužnost

Topla dobrodošlica, ljubazna i kvalitetna komunikacija tijekom cijelog boravka mogu i najprosječniji smještaj učiniti izvrsnim. Najvažniji su osjećaji koje izazovete u gostima, a vi sepotrudite da to budu samo oni pozitivni. Neka se vaš gost osjeća bezbrižno – provjerite je li sve u redu tijekom boravka, no nemojte biti previše nametljivi. Ponudite se za svaku pomoć koja je potrebna, pripremite večeru dobrodošlice ili oproštaja koja će im ostati u lijepom sjećanju. Takva pozitivna iskustva će ih zasigurno vratiti i sljedeće godine, a potencijalno će vam dovesti nove goste. 

Vodite računa o čistoći smještajnog objekta

Naravno da je čistoća jedna od prvih stavki na koje treba obratiti pažnju kada se radi o procesu iznajmljivanja smještajnog objekta. Potpuno je nevažno je li vaš namještaj nov ili stariji, ukoliko na istom ima “prst” prašine sve “pada u vodu”. Neka vaš smještaj odiše čistoćom i ugodnim mirisima kako bi vaši gosti mogli opušteno uživati u svome odmoru. Nakon svakog boravka dezinficirajte i temeljito prebrišite svaki komad namještaja, prozračite prostorije, navucite čistu posteljinui naknadno provjerite urednost kompletnog smještaja.

Pružite gostu sve potrebne informacije

Kada je riječ o turizmu, odnosno turističkim mjestima – svake godine dolazi do određenih promjena. Bilo da je riječ o novim restoranima, klubovima, izletima i sl. Promjene se događaju, a vi kao iznajmljivač bi uvijek trebali biti u toku s promjenama. To je još jedna stavka, pored vođenja brige o samom smještaju, gdje bi trebali biti u potpunosti posvećeni. Gosti će zasigurno tijekom boravka imati razna pitanja i probleme, a vi morate imati brze i točne odgovore kako bi njihov odmor tekao nesmetano i bezbrižno. U tu svrhu od velike pomoći će vam biti aplikacija “Guide for You” koja će umjesto vas imati sve potrebne i u svakom trenutku ažurirane informacije za vaše goste.

Pokažite da ste u korak sa trendovima

Cijeli svijet se sve više okreće ka procesima digitalizacije i to je jedan od trendova kojima se moraju prilagoditi svi koji žele “opstati”. Turisti koji dolaze iz inozemstva su već uvelike digitalizirani te sve informacije koje im zatrebaju traže putem interneta. Vrlo slična situacija je i sa domaćim gostima, jer svi imaju isti cilj – odmor bez suvišnog “lutanja” i gubljenja vremena. Ukoliko ponudite svojim gostima rješenje koje će ih riješiti svih njihovih potencijalnih problema, dobit ćete ogromnu zahvalnost i preporuke. Upravo na ovakav način se stvara lojalnost i turisti postaju gosti koji se vraćaju. 

Želite si olakšati proces iznajmljivanja te svojim gostima ponuditi rješenje uz pristup aplikaciji “Guide for You”? Za više informacija o suradnji te samoj aplikaciji kontaktirajte nas putem e-maila: info@maas-save.hr, mob: +385 91 2737 250 ili ispunite našu formu za suradnju.