+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Poduzetnici početnici, ali i oni koji imaju dulji staž često ne znaju od kojeg segmenta poslovanja krenuti i koje uštede u poduzeću mogu donijeti najbrže i najbolje rezultate. Najvažnije od svega je da vaše poslovanje “ne trpi”, odnosno da ne gubi kvaliteti što bi rezultiralo odlaskom klijenata ili manjom prodajom. U nastavku teksta donosimo najvažnije smjernice koje će sačuvati vaš novac i omogućiti vam daljnja ulaganja u poboljšanje poslovanja, a samim time i povećanje poduzetničkog uspjeha.

Potražite jeftiniju struju

Često poduzetnici ne skreću pažnju na opskrbljivače električnom energijom i koliko novca  “nepotrebno” troše za kupovinu struje. Kod zajamčene opskrbe korisnik plaća čak od 10 – 30% višu cijenu od one tržišne, što gledajući sa godišnje razine može biti pozamašan iznos. Nedovoljna informiranost korisnika dovodi do toga da ostaju pri svome prvotnom opskrbljivaču, pa čak i sada kada je došlo do primjene novih tarifnih stavki za kategoriju poduzetništva i znatnog poskupljenja struje. Pogledajte svoje račune i zapitajte se trebate li zbilja plaćati tolike iznose.

Plaćajte manje račune za vodu

Jeste li znali da postoje proizvodi i usluge koji omogućuju značajnu uštedu u potrošnji vode, uz ekonomsku isplativost, zaštitu okoliša i zdravstvenu dobrobit? Ovakve investicije najčešće se vrate vrlo brzo, i to čak u roku do godine dana. Ušteda vode koju možete ostvariti na taj način može iznositi i do 70%. Ukoliko je vaše poslovanje orijentirano na ovaj sektor potrošnje, svakako je preporučljivo da se savjetujete sa stručnom osobom i smanjite svoje račune na vrijeme.

Odaberite najbolji internet paket

Neograničeni internet je nešto što danas gotovo svakom poduzeću treba. Konkurencija na tržištu postaje sve veća i sve teže je doći do usluge i cijene “skrojene po vašoj mjeri”. Mnogi odlaze kod ponuđača i uzimaju pakete po preporuci, no je li to zbilja za vas i postoji li još bolja opcija?! Naravno da postoji, samo je potrebno u potpunosti analizirati što trenutno plaćate, što vama zbilja treba i što vam se može ponuditi, a da optimalno zadovolji vaše potrebe.

Savjetujte se sa stručnom osobom

Ukoliko ste poduzetnik, bez obzira je li vaše poduzeće uspješno ili ne, morate voditi računa o svojim troškovima. Nitko si ne želi dozvoliti da mu novac odlazi tamo gdje ne treba, umjesto da isti preusmjeri u potrebnija ulaganja i podizanje kvalitete poslovanja. Koliko god da ste poduzetni i sposobni, mala je mogućnost da imate dovoljno kontakata, iskustva i vremena za pronalaženje najbolje personalizirane ponude za vas kao što to ima stručna osoba koja je svakodnevno u tome.

Jedino što trebate odvojiti je vrijeme da ispunite kratki upitnik i označite svoje interese, a mi ćemo vam se u potpunosti posvetiti – bez ikakve novčane naknade. Zar ćete još čekati?!