+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Iznajmljivači turističkih smještaja u Hrvatskoj danas se  susreću sa brojnim izazovima koji ih “tjeraju” da usmjere svu svoju pažnju na podizanje kvalitete najma. Konkurencija je sve veća, a gosti samim time zahtijevaju sve više. S obzirom na digitalno doba u kojemu se nalazimo i online prisutnost gotovo svih nas, za iznajmljivače ovo može biti “mač sa dvije oštrice”. Vrlo lako možete doći do novih klijenata, no isto tako ukoliko se ne trudite da svojim gostima osigurate najbolje iskustvo – može se dogoditi najgori scenarij za jednog iznajmljivača – negativna recenzija, odnosno ocjena. Kako bi maksimalno izbjegli ove situacije, u nastavku vam donosimo 5 savjeta zbog kojih će vaš smještaj biti najbolje ocijenjen.

1. Vodite računa o čistoći smještaja

Čistoća smještaja je nešto čemu većina gostiju najviše pridaje pažnju. Vodite računa da je posteljina na krevetima čista, uredno složena i da je smještaj nakon svakog gosta  prozračen, prebrisan i dezinficiran. Postoje razni trikovi kojima ćete dodatno doprinijeti osjećaju čistoće. To može biti bijela posteljina na krevetima, ugodno i svježe mirisan osvježivač prostora, minimalizam u opremanju i više prirodnog svjetla.

2. Budite ljubazni prema svojim gostima

“Ljubaznost ne košta ništa, a znači puno” – što se u svim životnim segmentima može pokazati kao istinito, a naročito kada je pružanje usluga u pitanju. Niti jedan gost neće ostati ravnodušan na susretljivost, nasmijano lice i lijepu dobrodošlicu. Osobe koje su u nama izazvale lijep osjećaj uvijek pamtimo i rado im se vraćamo, a tako će biti slučaj i sa gostima koji su odabrali vaš smještaj.  

3. Iznenadite goste na njihovom odlasku

Mali znak pažnje koji ćete pokloniti gostu na odlasku će dodatno doprinijeti zadovoljstvu i zahvalnošću gosta. To može biti ručno izrađen suvenir sa nazivom i slikom vašeg smještaja ili  zahvalnica za povjerenje uz domaći proizvod koji sami pravite – poput vina, maslinovog ulja ili džema. Ovakav gest će učiniti da ostanete gostu u lijepom sjećanju i da se ponovno vrati vašem smještaju.

4. Budite uvijek na raspolaganju svojim gostima

Svakome se može dogoditi poneka nezgoda ili određeni problem za koji treba pomoć. Tako je i sa gostima koji borave u vašem smještaju. Komunicirajte sa svojim gostima i ponudite im pomoć u svakom trenutku kada im zatreba. Najbolji osjećaj je kada ste bezbrižni i znate da imate nekoga na koga se možete osloniti, a ovo posebno vrijedi ukoliko se nalazite u drugoj državi. Tako pozitivan dojam će zasigurno ostaviti traga, a gost će se ovoga sjetiti i kada bude ocjenjivao vaš smještaj.

5. Osigurajte gostima sve informacije koje će im olakšati snalaženje prilikom boravka

Turisti koji prvi puta borave u određenom mjestu, pa čak i oni koji su česti posjetitelji – uvijek će trebati dodatne informacije za snalaženje. Ukoliko turist boravi u vašem smještaju, vi ste prva osoba od koje će zatražiti takve informacije. To mogu biti upiti poput najbolje plaže, restorana, izleta i sl. Nije jednostavno biti u toku sa svim promjenama, jer se uvijek nešto novo pojavljuje. Najbolje rješenje za to bi bila aplikacija koja će gostima ponuditi sve te informacije na jednom mjestu. Vi ne bi morali istraživati što je najpopularnije u vašem mjestu ili okolici, a gost bi vam bio izuzetno zahvalan na ovako jednostavnom rješenju.

Dobra vijest je što vam upravo mi možemo omogućiti ovakvo rješenje – aplikacija uz koju će vaši gosti imati sve informacije na jednom mjestu. Za detaljniju ponudu nas kontaktirajte na e-mail: info@maas-save.hr , na broj mobitela: +385 91 2737 250 ili putem naše kontakt forme.