+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Prisutan trend rasta iznajmljivača privatnog smještaja, tjera iznajmljivači sve više “natječu” u podizanju kvalitete smještaja, želeći privući goste koji će im se uvijek vraćati. Kako bi vaš gost uvijek bio zadovoljan udobnošću i čistoćom, donosimo vam 5 savjeta kod opremanja apartmana posteljinom.

1. Uvijek birajte bijelu boju posteljine

Bijela boja asocira na čistoću, odnosno higijenu i time vaš smještajni objekt već na prvi pogled djeluje uredno i čisto. Gosti će ovo zasigurno primijetiti, jer većini je na prvom mjestu higijena. Bijela posteljina se najlakše održava, ne može izblijediti i može se iskuhavati. Također, kada govorimo o estetici – bijela boja se slaže uz sve boje i najlakše ju je uklopiti uz ostale dekorativne elemente.

2. Držite se jednostavnosti u izgledu

I ovdje vrijedi ona poznata – “Manje je više”. Izbjegavajte dodatne detalje poput falti, trakica, čipkica i sl. Previše ovakvih detalja zahtijeva uklapanje s ostatkom interijera, a postoji mogućnost oštećenja istih prilikom pranja, dodatno peglanje i sl. Na ovaj način ćete si zadati dodatni posao i financijske izdatke. Jednostavno, osim što djeluje elegantnije – olakšava i održavanje. 

Također, preporuka je da nabavljate navlake i jastučnice na preklop. Kao i kod detalja – lakše se održava, smanjuje moguće financijske izdatke i može znatno uštedjeti vrijeme ukoliko imate više smještajnih jedinica. 

3. Odaberite prirodne materijale

Prirodni materijali su prozračni i ugodni za spavanje, a većina gostiju će ovaj detalj zasigurno primijetiti. Ukoliko iznajmljujete svoj smještaj u ljetnoj sezoni, na moru – izbjegavajte sintetiku u posteljini. Vrlo je neugodna na koži kada su visoke temperature u pitanju, zadržava toplinu i može izazvati iritacije. Preporuka je da birate pamuk – jer je prozračan, dobro upija vlagu i jedan je od popularnijih prirodnih materijala.

4. Zaštitite madrace kreveta

Svakom iznajmljivaču se barem jednom dogode oni gosti koji proliju sok, vino ili “sebe” po krevetu. Tekućina uvijek uđe duboko u madrac i poslije je teško detaljno ju očistiti. Također, tu su i mirisi koje je gotovo nemoguće u potpunosti sanirati. Stoga, preporučujemo da obavezno zaštite madrac nepropusnom plahtom ili nepropusnom štep dekom.

5. Jastuke održavajte svježim i čvrstim

Kod jastuka je važno da su cijeli perivi ili da imaju perive navlake. Također, dobro je imati različite mekoće jastuka (tzv. pillow bar) – jer su različite preferencije gostiju. No, ovo neka vam bude opcija ukoliko imate dovoljan budžet da sve pokrijete te ukoliko želite “razmaziti” svoje goste. Iako, svježina i čvrstoća jastuka je ono najvažnije. Kod punila jastuka, orijentirajte se na ona poliesterska – koja su antialergijska. 

Ukoliko ne možete pronaći posteljinu koja u potpunosti odgovara vašim potrebama, a koja će vam uštedjeti novackontaktirajte nas. Potpuno besplatnim savjetima, pružit ćemo najbolja rješenja za vaš smještajni objekt. Također, možete ispuniti naš obrazac za suradnju i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.