+385 91 2737 250         info@solutions-guide.info

Otvaranje obrta, malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj posljednjih godina je u sve većem porastu. Najzaslužniji faktor ove činjenice je odobravanje poticaja za samozapošljavanje od strane države, pa su mnogi pohrlili iskoristiti ovu priliku i “ostvariti svoje snove”. Unatoč brojnim seminarima i savjetovanjima od strane raznih centara za poduzetništvo, mnogi poduzetnici početnici i dalje ne znaju što je najvažnije za ostvarivanje poslovnog uspjeha i održavanja istog. To nije samo želja i znanje za odrađivanjem posla, nego i umijeće upravljanja troškovima i ulaganjima u poslovanje.

U tu svrhu vam donosimo tri najvažnija savjeta kako da organizirate vaše troškove i održite stabilno i uspješno poslovanje:

1. Otkrijte nepotrebne troškove

Činjenica je kako su mnogi poduzetnici više usmjereni na stvaranje prihoda, a manje na pronalazak konkretnih i mjerljivih rješenja za ostvarivanje ušteda. Potrebno je da razmislite koji su to skriveni troškovi u vašem poslovanju, a koji bi na godišnjoj razini značili mnogo za poslovanje. Započnite od opskrbljivača električnom energijom, interneta, telefona, optike i sl. Sada ste svjesni gdje vaš novac nepotrebno “curi”, zar ne?!

2. Potražite povoljnije rješenje

Naša je sreća što na tržištu ne postoji samo jedan izbor, nego mnoštvo konkurentskih poduzeća koja se cijenama i kvalitetom bore za dolazak do svojih klijenata, odnosno kupaca. Upravo tu je i vaša prilika, a ono što je od izuzetnog značaja za vaše poslovanje je pronalazak najboljeg rješenja. Ukoliko nemate kontakte, povratne informacije i vremena da se bavite istraživanjem – najbolje rješenje je zatražiti savjetovanje stručne osobe. Ovaj korak vas ne košta ništa, osim vremena utrošenog na kontaktiranje i davanje informacija. Još uvijek razmišljate?!

3. Uložite u podizanje kvalitete proizvoda ili usluge

Ulaganje u svoje proizvode ili usluge je dugoročna investicija koja se najviše isplati. Npr. ukoliko iznajmljujete apartmane, jedan od najvažnijih faktora za privlačenje gostiju je podizanje kvalitete smještaja. To je nešto u što kontinuirano trebate ulagati, jer vam donosi prihode. Kako bi što više ulagali u ovaj dio, a uz to da ostvarujete dobit, potrebno je da smanjite nepotrebne troškove poput električne energije, oglašavanja, osiguranja, izrade web stranice, opremanja tekstilom i sl. Nakon što ste “srezali” nepotrebne troškove, vrijeme je da stavite na papir koliku ste štednju ostvarili i taj dio uložite u podizanje kvalitete usluge.

Naša besplatna usluga savjetovanja pomoći će vam da pronađete najbolje rješenje za vaše poslovanje i ostvarite značajne uštede kojima možete povećati svoju dobit. Ispunite kratak upitnik ovdje i informirajte se o novim spoznajama za vaš poslovni uspjeh.