+385 91 2737 250         info@maas-save.hr

Svi poduzetnici bi trebali težiti ka smanjenju svojih operativnih troškova, a jedan od najvažnijih je pronalazak jeftinije struje. Zasigurno ste se već upoznali s novim poskupljenjima struje koja su “pala” na teret poduzetnika i sada je došlo krajnje vrijeme da tražite nove načine za uštedu financijskih sredstava. Iako mnogi zaborave kroz koje “rupe” im novac nepotrebno odlazi iz poduzeća, potreban je podsjetnik s vremena na vrijeme da obratite pozornost na troškove poslovanja. Donosimo vam tri najvažnija koraka do jeftinije struje, manjih iznosa na računima i više novca za ulaganje u rast poslovanja.

1. Trošite struju racionalno

Jedan od načina da ostvarite jeftiniju struju je da smanjite potrošnju električne energije, koliko je u vašoj mogućnosti, najviše u satima kada se primjenjuje viša tarifa. Naravno da neka poduzeća ne mogu to usvojiti, jer njihova potrošnja nema mogućnost primjene u nižoj tarifi. U tome slučaju, pokušajte racionalno trošiti struju, tj. trošite ju samo u onim slučajevima kada je to zbilja nužno. Ovo napominjemo, jer mnogi nemaju jasnu percepciju na koje načine i koliko zbilja troše električne energije. Potrebno je skrenuti pozornost na uređaje koji troše najviše energije i pokušati pronaći prihvatljivije rješenje.

2. Analizirajte svoje račune

Kako bi uspjeli u pronalasku jeftinije struje važno je razumjeti što utječe na visinu računa, kako se formira i na što skrenuti pozornost kako bi iznosi bili što niži.

Postoje čimbenici koji utječu na potrošnju struje, kao što je godišnje doba – zimi i ljeti su troškovi znatno veći, nego li u proljetnoj ili jesenskoj sezoni. U tim mjesecima potražnja za električnom energijom je veća, što uzrokuje porast stope upotrebe – tj. nabavne cijene po jedinici energije. Ono što također utječe na iznose računa za struju su i upotreba štednih žarulja, veličina vaših objekata i izolacija, broj zaposlenih i sl. Lokalitet i sezona su dva vodeća čimbenika koji će uzrokovati povećanje vaših stopa, a tu govorimo o faktorima koje ne možete kontrolirati.

Mjesečni iznos računa za električnu energiju se dobije na način da se pomnoži električna energija (kW) i vrijeme trošenja, te se na dobiven iznos dodaje mjesečna naknada i PDV.

3. Pronađite najpovoljnije rješenje

Unutar energetskog tržišta postoji mnogo dobavljača i svi imaju različite cijene na tarife, što za vas može biti vrlo zbunjujuće. Zbog toga je za vlasnike poduzeća iznimno važno usporediti te različite stope i odabrati najpovoljnije rješenje. Postupak promjene opskrbljivača je vrlo jednostavan, potpuno besplatan i bez prekida opskrbe strujom.

Budući da je, kao što smo naveli, konkurencija velika – najbolje rješenje za vas je potražiti savjete stručnjaka.

Ukoliko trebate besplatan savjet stručnjaka, kontaktirajte nas ili ispunite kratak upitnik i ubrzo ćete dobiti ključne informacije u pronalasku najboljeg i najpovoljnijeg rješenja za potrebe vašeg poslovanja.